maandag 13 augustus 2007

Dag 9 en 10, zondag en maandag

Dag 9, zondag 12-8

Vandaag was een rustdag. Even geen parken en vroeg opstaan. Dus lekker uitgeslapen, gelezen, Nintendo gespeeld en tv gekeken. ’s Middags naar Downtown Disney gereden om naar de film te gaan, Rush Hour 3. De bioscoop was wel een beetje groter als wij gewend zijn: 24 zalen! Maar ja, de McFlurry die we daarna aten was ook 3x zo groot als in Nederland. De film was erg vermakelijk en het was wel apart om het Amerikaanse publiek mee te maken. Ze klappen, juichen en schreeuwen antwoorden naar het scherm. Erg apart.

Vandaag ook de eerste keer getankt, het is vreselijk goedkoop, maar de auto slurpt wel benzine. Je moet hier eerst betalen en daarna kun je tanken, dat was even uitzoeken hoe het werkte. Maar gelukkig werkte mijn pinpas en lukte het om zo te tanken.

Dag 10, maandag 13-8

Het volgende Disneypark stond op het programma: Animal Kingdom. Zoals gebruikelijk stonden we om 7.15 op, ontbeten en douchten en gingen op pad. We stonden weer een half uur van te voren voor de poorten en konden nog de opening meemaken. Als eerste deden we de drie achtbanen, Expedition Everest (een derde plaats wat betreft achtbanen volgens Erik) Dinosaur en Primeval Whirl. Daarna liepen we naar de andere kant van het park voor de Kilimanjaro Safari. Hiervoor namen we een fast pass en konden we eerst nog op ons gemak wat eten en het Pangani Trail wandelen. Dat was een klein soort dierentuin, met een stuk of 10 verschillende verblijven waaronder de gorilla’s en nijlpaarden.

De safari was erg leuk, al zit er wel weer dat tintje Disney overheen. De dieren waren dichtbij te zien en ik heb een stel mooie foto’s kunnen maken. Jammer, dat er nergens werd gestopt, foto’s maak je al rijdend.

Hierna de It’s touch to be a bug- 3Dfilm. Het meisje naast Erik zag er niets meer van, zo bang was ze. Maar wij vonden het wel grappig en ik kon wel lachen om de kakkerlakken, die je onder je zitting zou voelen.

Daarna wilden we naar de Kali River Rapids om eens goed nat te worden, waar de rij was echt te lang en de fastpass gaf pas toegang 4 uur later. Jammer genoeg dus overgeslagen. Als laatste hebben we een tijd gewacht bij de Lion Kingshow. Ik vond die erg mooi, Erik niet. Hij heeft er geen goed woord voor over, alleen de stem van Timon was aardig…. Maar goed hij vond de Mount Everest fantastisch en zo heeft elk zijn voorkeuren. Mijn hoogtepunt was toch de safari en de lion king. De foto's van dit park staan in het volgende bericht.

De auto was weer snel gevonden. Je moet goed onthouden waar je geparkeerd hebt anders zoek je wel een tijdje, er kunnen 6000 auto’s op deze parkeerplaats! Dus onthouden: Unicorn 23. En daar staat ons autootje, toch wel klein tussen al die enorme bakken. Ons systeem van heel vroeg weggaan en vroeg weer naar huis vinden we toch het beste, na 3 uur ’s middags is het zo vreselijk warm, dat wij het niet meer volhouden. Maar dan hebben we het in het hotel lekker rustig, lezen, schrijven op het blog en een beetje internetten. Want in het hotel en op onze kamer is het dus wel koel, gelukkig bestaat er Airco.

Morgen weer wat rustiger, waarschijnlijk Typhoon Lagoon, het tweede waterpark, lekker zwemmen en glijbanen glijden dus.

3 opmerkingen:

Donald Duck zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Donald Duck zei

Weer een leuke aanvulling op een toch al mooi verslag, ga zo door

Trouwens je kunt foto's tussen de text zetten door het icoontje met de foto te klikken. Zie deze link; http://help.blogger.com/bin/answer.py?answer=41641

Anoniem zei

Hoi Marielle,

jullie hebben natuurlijk steeds een fastpass zodat jullie (jij dus eigenlijk) meer tijd hebben om zoveel te schrijven! ;)
Ik word al moe van het programma dat jullie doen! :D

Groetjes,
Jan
Utreg